Kerstviering Eerste Kerstdag 2019 met onze Norbertoontjes

De gezinsviering op eerste kerstdag is prima verlopen. Fijn dat de kerk weer zo mooi vol zat.

In een mooie kerstsfeer ging diaken Renders deze dienst voor terwijl de Norbertoontjes hun kerstliedjes zongen en het kerstverhaal uitgebeeld werd door de kinderen.

Het was een goede start van deze feestelijke tijd.

Om enkele foto's van deze viering te kunnen zien moet je hier klikken!

   

Bezoek van de vormelingen aan St. Jan Den Bosch

Op woensdag 18 december zijn we voor de eerste keer bij elkaar gekomen voor het Vormsel.
We hebben op school in Lithoijen met elkaar gegeten en kennis gemaakt. Daarna zijn we naar Den Bosch gereden. De kapelaan leidde ons rond bij het seminarie. Hij vertelde er wat over.
Toen zijn we naar de Sint- Jan gelopen en hebben we gekeken naar de bellende engel. We zijn naar binnen gegaan en hebben de kerststal bezocht. Deze was heel mooi. Er stonden veel opgezette dieren, zoals kippen, schapen en kamelen. Ook hebben we een rondje door de kerk gelopen en de Maria kapel bezocht.
Daarna hebben we met zijn allen warme chocomel met slagroom gedronken. Toen we terugliepen naar de auto zijn we bij het seminarie naar binnen gegaan en liet de kapelaan zien waar hij vroeger zijn kamer had.
Het was een gezellige middag.


Daan Kasbergen

 

Uitstapje Vormsel,
We zijn in Lithoijen op school bij elkaar gekomen en hebben met z’n alle een broodje knakworst gegeten.
We zijn daarna naar den-Bosch gereden om daar naar de Sint-Janskerk te gaan kijken. In de Sint -Janskerk zijn we naar de kerststal wezen kijken. En dat was heel interessant en heel mooi om te zien.
Daarna zijn we iets wezen drinken lekkere chocomelk met slagroom. En we zijn ook nog wezen kijken waar pastoor had gewoond en geslapen.

Groetjes Gaby Gubbels

Klik hier voor enkele foto's

Bedevaart naar Beauraing, Belgiƫ, 18 t/m 21 april 2020

De vierdaagse bedevaart van NBC Pro Maria afdeling bisdom Den Bosch is van 18 t/m 21 april 2020 met begeleiding van een priester. Er is goede medische begeleiding aanwezig.

Programma: dagelijks H. Mis, lof en de persoonlijke zegen met het H. Sacrament, rozenhoedje, bezoek Mariaal museum, show MarieChristien, kruisweg, ontspanningsavonden, DVD over Beauraing, stille aanbidding, de bloedreliek van de H. Paus Johannes Paulus II vereren in de crypte St Jean in de tuin der verschijningen, Mariawake met handoplegging, stille aanbidding, graven van alle vijf zieners bezoeken.

De bedevaart van 18 t/m 21 april 2020 heeft de opstapplaatsen Oss, Helmond (bij voldoende pelgrims) en Eersel. Reissom vanaf € 290,- p.p..
De dagbedevaart naar de moeder met het Gouden Hart is op 19 april.
De dagbedevaart op zondag 19 april 2020 heeft de opstapplaatsen Nijmegen, Mill, Helmond, Eersel, en grensovergang Bergeijk.
Programma: H. Mis, lof en de persoonlijke zegen met het H. Sacrament. Reissom € 40,- p.p..

Info bij het pelgrimssecretariaat van NBC Pro Maria: me¬vrouw R. Senders, 0497-682296, website http://nbcpromaria.weebly.com/ of http://home.kpn.nl/m.de.wit-ssc/